19 feb. 2010

Cel mai bun exemplu de curriculum vitae: azi, despre fotografia de pe CV

Un exemplu de CV perfect nu există. Dar, există în schimb bun simţ, cel mai bun aliat pentru a obţine un CV mai bun. Încercati să îl folosiţi şi când gânditi şi apoi când scrieţi un CV. Astăzi vorbim despre fotografia din CV.

Este indicat să adăugaţi o fotografie în CV. Aceasta va face ca omul care citeşte CV-ul vostru să vadă în faţă pe cineva, să asocieze un chip unor informaţii seci.

Dificultăţile apar în momentul în care trebuie să alegeţi poza pentru CV. Nu, aia din vacanţă de la mare de anul trecut nu e ok. Nici aia de la petrecerea de revelion: deşi aveai rochia cea neagră şi frumoasă şi erai machiată elegant, se vede că tocmai te-ai aşezat jos de după un dans şi două pahare de şampanie. Mai mult, arăţi perfect pentru un job de dansatoare. Da, ele se machiaza aşa strident. Nici fotografia de acum 10 ani în care arăţi mult prea tânăr pentru jobul de Manager de nu-stiu-care nu e o alegere prea inspirată.

Încercaţi să alegeţi o fotografie decentă şi mai ales potrivită jobului pentru care candidaţi. Un portet decent, tip paşaport e alegerea perfectă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu