17 mar. 2010

Rubrici curriculum vitae: Hobby/ Pasiuni

Nu există nici o rubrică obligatorie în CV în afară de nume, prenume şi date de contact.

Astazi vorbim despre rubrica Hobby/ Pasiuni. Mulţi o introduc în CV pentru că apare în toate modelele gratuite de CV de pe net. Dar, este recomandabil să introduci această rubrică doar dacă chiar ai o pasiune sau un hobby. Nu e nici o ruşine să nu ai un hobby. Acesta va fi un fel de cârlig, un element care îi va permite angajatorului să remarce CV-ul tău (sperăm că nu este singurul).

Aşadar, dacă ai o pasiune cu adevărat: colecţionezi chibrituri sau maşinute, faci puzzle de 10 000 de piese, îngrijeşti mormintele de broaşte testoase de la Cimitirul de Animale Glina, ai un ierbar impresionant, casa îţi e plină de fluturi de colecţie, etc atunci această rubrică poate să fie inclusă în curriculum vitae.

Dacă nu ai un hobby şi scrii ceva aici doar ca să umpli liniile punctate, mai bine elimină această rubrică. Adică, de ce să scrii că îţi place lectura/ literatura când ultima carte citită e Neamul Soimăreştilor (dacă...). De ce să scrii că îţi place să călătoreşti dacă tu ţi-ai petrecut ultima vacanţă jucând table în faţa blocului?

Lăsând gluma la o parte, o rubrica va fi introdusă în CV dacă ea te valorizează sau te reprezintă. In plus, orice e în CV ar trebui să fie suficient de important şi de interesant pentru angajator încât să îl facă să îşi pună întrebări pe care să ţi le pună ţie apoi la interviu.


Dacă vrei să ştii mai multe, scrie-ne un mail: celmaibuncv@gmail.com

Articole utile pe (aproape) aceeaşi temă:
Rubrici utile în curriculum vitae: obiectivul profesional
Scoate rezultatele în evidenţă în CV
Rubrici curriculum vitae simplu: Studii/ Educaţie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu