4 mar. 2010

Tipuri de curriculum vitae: tematic VS cronologic

Sunt multe tipuri de CV-uri şi cel mai important este să îl identificaţi pe acela care serveşte cel mai bine obiectivelor personale. De aceea, înainte să începeţi să scrieţi un CV trebuie să vă stabiliţi cât mai clar ce scop are acel CV, ce doriţi să obtineţi cu el.

CV tematic: în acest tip de CV veţi putea accentua domeniile de expertiză, calităţile, realizările. În cazul în care doriţi să vă angajaţi în alt domeniu, să vă reorientaţi profesional sau "să ascundeţi" perioade mai lungi de inactivitate, acest tip de CV poate fi o bună alegere.

CV cronologic: cel mai întâlnit tip de CV, de multe ori şi cel mai plictisitor şi/sau irelevant. El însă va permite prezentarea carierei de până în prezent în ordine invers cronologică. Nu este cea mai indicată formă de CV dacă doriţi o adaptare a CV-ului pentru jobul pentru care aplicaţi. Mai mult, este dificil să reuşiţi să vă valorizaţi cu acest tip de CV. Angajatorii însă preferă acest tip de CV pentru că reuşesc să vizualizeze cu uşurinţă locurile de muncă şi responsabilităţile sau realizările anterioare. Dacă este bine scris CV-ul cronologic vă poate ajuta în procesul de screening al angajatorului.

Dacă vrei să ştii mai multe, scrie-ne un mail: celmaibuncv@gmail.com

Alte articole (aproape) pe aceeasi temă:
CV-ul de succes este simplu

10 sfaturi generale pentru un CV bun

Experienta recrutorului cu modelele de curriculum vitae

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu