19 mai 2010

De ce să citim atent anunţul de angajare?

Trecem peste informaţia inclusă deja în titlu (DA, e obligatoriu să citim cu atenţie anunţul de angajare de cât mai multe ori). Se recomandă să citim anunţul de angajare cu atenţie pentru a ne adapta CV-ul postului şi profilului pe care angajatorul îl caută.

Un anunţ de angajare va oferi informaţii precum:
a/ denumirea exactă a postului (=> avem subiect pentru mailul de angajare: "Candidatură pentru postul de .....)

b/ calităţi profesionale pe care le solicita angajatorul pentru respectivul post (=> ar fi minunat să se regăseasca- însoţite de dovezi - şi în CV-ul pe care îl vom trimite).

c/ calităţi personale (=> şi ele ar trebui să se regăseasca. Ex. dacă angajatorul caută o persoană extrem de organizată, care să se descurce minunat cu cifrele, faptul că scriem cât de creativi şi de open mined suntem nu ajută la nimic. Dimpotrivă).

d/ background profesional (=> aflăm ce consideră angajatorul ca avantaj: experienţa în domeniu, etc).

e/ unde şi cui să trimitem CV-ul (=> dacă angajatorul dă linkul de la secţiunea Cariere a site-ului său şi zice să se depună acolo CV-ului, păi atunci aşa trebuie să facem. Nu ajută să trimitem pe adresa de office).

f/ valabilitatea anuntului (=> dacă se cer CV-uri până pe 10 şi pe 20 am găsit anunţul şi trimitem CV-ul pe 25 nu prea e bine pentru că procesul de recrutare se va fi încheiat).

Dacă vrei să ştii mai multe, scrie-ne un mail: celmaibuncv@gmail.com

Articole utile pe (aproape) aceeaşi temă:
Cum ne ajută anunţul de recrutare să avem un CV bun
3 întrebări despre noul tău job
Ce trebuie să faci înainte de a redacta un curriculum vitae?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu