4 iun. 2010

Care este cel mai important lucru dintr-un CV? (2)

Ieri spuneam ca un CV trebuie sa transmita despre tine in mod necesar cateva lucruri:
CINE esti?
CUM faci...
CE faci?
si am detaliat si prezentat cateva sfaturi pentru un raspuns convingator la intrebarea CINE ESTI? Sa trecem la CUM faci?- o intrebare esentiala pe care angajatorul si-o pune inainte sa citeasca CV-ul tau si la care spera sa gaseasca un raspuns cat mai bun.

Raspunsul in curriculum vitae la intrebarea CUM faci ceea ce faci este cel care te diferentiaza de alti candidati. Daca toti ati lucrat in vanzari conteaza mult cum va raportati la munca pe care o faceti, cum solutionati situatiile aparute si cum faceti performanta. Raspunsul la intrebarea CUM faci/ lucrezi este modul tau de a face lucrurile.

Modul tau de a rezolva lucrurile este dovada faptului ca ai o combinatie de cunostinte, deprinderi si aptitudini pe care le asociezi si le utilizezi corect.

Hai sa dam si cateva exemple de CUM faci/ lucrezi:
"Gasesc solutii bune pentru ca stiu sa pun intrebarile corecte"
"Sunt capabil sa misc lucrurile, sa le eficientizez si sa imprim energie pozitiva si dorinta de a face performanta celor din jurul meu"

Poate suna banal sau cliseic, dar frazele de mai sus sunt doar cateva exemple. Intr-un CV sunt poate zece astfel de fraze, atent formulate si plasate, care impreuna duc la conturarea unui profil convingator. Astfel, nu vei vinde CE faci (multi pot face exact acelasi lucru), ci CUM faci ceea ce faci (putini pot face ca tine)

Dacă vrei să ştii mai multe sau ai nevoie de cineva sa iti gandeasca si scrie un CV profesionist, scrie-ne un mail: celmaibuncv@gmail.com

Articole utile pe (aproape) aceeaşi temă:
Care este cel mai important lucru dintr-un CV?
Model CV si exemple gratuite de CV
Rubrici curriculum vitae simplu: Studii/ Educaţie
Model de CV adaptat pentru fiecare job
Model CV gratuit, Exemplu CV gratis, Curriculum vitae on line

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu